Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките на Рейндж Ровер`96 2,5 DSE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със спирачките

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
    Вдигни тогава 30км/ч и натисни яко спорачката да сработи АБС-а примерно на сняг.
    АБС-а работи до окончателното спиране на автомобила!!!!!
    Работи до края, но спидомера започва от 20км/ч. Под тях не мога да знам с колко се движа и дали не падам много разко от 8км/ч до 0км/ч. Нямам нито опит, нито знания. Освен това - абсолютна скорост и скорост според както я измерва колата /спрямо обороти/ са две отделни неща, които могат и да не са съвместими на моменти.

Коментар

Еми аз чета ремонтното ръководство и виждам само че системата заработва когато скороста премине 7км/ч и това се индикира от контролната лампа.Ако систамата се изключва при всяко падане под 7км/ч (примерно градско) то лампата би трябвало да светва(първи вариант) или да има система от реле която да изключва системата но да не пуска лампата.Ама такава система няма,нито е описано нейното действие.Който му се рови в ел.схемата на автомобила мога да му я предоставя.
      Да не забравяме че става дума за рейндж,а не за диско,така че може и да има разлики.
      Има и нещо друго,дайте да помогнем на човека,а не да пишем труда :основи на абс-а:
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
        изгасват за половин секунда и се включват отново, докато моторът работи и колата се движи със скорост по-голяма от 7км/ч. Ако не светне тази светлина, това значи, че има дефект на системата , затова, представете колата колкото е възможно по-скоро в сервиза на Land Rover.
        Ако тази светлина или предупредителната светлина за наличие на спирачна течност светне или по някое друго време на пътуването светне, това е свързано с повреда на системата
        Колега нещо инженера-преводач май е употребил нещо преди превода.Как така ще свети докато колата се движи?И едновременно с това ще светне ако има проблем.Да ни светнеш?Не забравяй че на рейнджа при движение без аварии,не свети нищо?
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

По темата-обезвъздушаването на тези спирачки става от може би 4 места разположени на блока на абс-а.отгоре има два щуцера и хората може би се бъркат че това е достатъчно.всъщност има в долния край още един или два.може да не е обезвъздушна системата добре или да гълта въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
            Колега нещо инженера-преводач май е употребил нещо преди превода.Как така ще свети докато колата се движи?И едновременно с това ще светне ако има проблем.Да ни светнеш?Не забравяй че на рейнджа при движение без аварии,не свети нищо?
            Братчеда, ти на преводача на черното под ноктите /което всъщност не съм виждал/ не можеш да стъпиш. И в допълнение - очевидно е наложително ти да употребиш нещо повече от книжки с картинки, за да схванеш простичък текст без картинки /поне не цветни, а Ч/Б/. Прочети отново, а ако отново не схванеш - отново и така, докато схванеш. Преводачът не е сбъркал. Аз съм сбъркал, а ти не схващаш една проста грешка и се мъчеш спрямо нея да обориш нещо. Аз пиша на юзъра в беда и твоето злобливо постче е безпредметно. Чети продължително, внимателно и с постоянство.
            Последно редактирано от velio; 30-11-07, 21:40.

Коментар

Нито ми е злобен поста нито ми е безпредметен.Но цитата на инженер преводача е грешен.Доколко някой на някого къде може да стъпи нито това е мястото за мерене,нито ме интересува мен или някой тук.Чел съм поста няколко пъти и виждам логическа грешка с което не съм искал да се заяждам,но бих дал съвет преди да публикуваш постовете си да ги прочиташ защото така биха се избягнали такива недоразумения.И накрая ако обичаш спести си личните нападки към моята особа.Това тук не се толерира особено пък и не допринася с нищо.

Коментар

Братчеда, ти на преводача на черното под ноктите /което всъщност не съм виждал/ не можеш да стъпиш. И в допълнение - очевидно е наложително ти да употребиш нещо повече от книжки с картинки, за да схванеш простичък текст без картинки /поне не цветни, а Ч/Б/. Прочети отново, а ако отново не схванеш - отново и така, докато схванеш. Преводачът не е сбъркал. Аз съм сбъркал, а ти не схващаш една проста грешка и се мъчеш спрямо нея да обориш нещо. Аз пиша на юзъра в беда и твоето злобливо постче е безпредметно. Чети продължително, внимателно и с постоянство.
                Аз не мога да разбера защо се заяждаш с Братчеда, той не е казал нищо за теб, а за преводача на книжката описание.
                LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                  Нито ми е злобен поста нито ми е безпредметен.Но цитата на инженер преводача е грешен.Доколко някой на някого къде може да стъпи нито това е мястото за мерене,нито ме интересува мен или някой тук.Чел съм поста няколко пъти и виждам логическа грешка с което не съм искал да се заяждам,но бих дал съвет преди да публикуваш постовете си да ги прочиташ защото така биха се избягнали такива недоразумения.И накрая ако обичаш спести си личните нападки към моята особа.Това тук не се толерира особено пък и не допринася с нищо.
                  Едно е да посочиш грешка или съмнение за грешка, друго е да определиш непознат за теб човек като "употребил нещо". Всеки допуска грешки, както и ти в цитирания тук твой пост. Со кротце, со благо. Твоята лична нападка беше първа, а не моята.

РЕРРУ, защото преводачът ми е роднина, но и поради факта, че не е в реда на добрия тон да се определят по какъвто и да било начин непознати хора.
                  Горещо моля някой модератор да изтрие постовете ми, които са спам на тази тема! Горещо моля!!!

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
                    Уважаеми velio,
                    Считам, че твоя тон и квалификации към Калоян (братчеда) са недопустими! Любезно Те приканвам да си вземеш бележка!

Първоначално публикуван от velio
                    Обида или намек за обида към член на семейството ми или на родителите и роднините на жена ми възприемам по-лично, отколкото към мен. Това е и последния ми пост по темата.

Никъде в публикацията по-горе не си споменал, че превода е направен от твои близки (чиито преводачески умения считаш за безупречни). Дори и така, не мисля, че е редно да отвръщаш с нападки, епитети и подобни.

Коментар

Бях решил да не пиша, но имам какво да кажа. Поднасям извинения за тона си към всички участници във форума, с изключение на братчеда. Продължавам да съм твърд в убеждението си, че непознати хора не трябва да се квалифицират, без значение дали са нечии роднини. Цитирах превода на човека с единственото намерение да бъда полезен. Ще се постарая в бъдеще да не споменавам в този форум негови думи или негови знания, след като думите и знанията на инженер-изпитател на всякаква земеделска и горска техника, с регистрирани изобретения, с неизброимо количество статии и публикации, участия в какви ли не международни инженерни форуми, доказал се в изключително широк международен план се вземат на подбив или се считат за маловажни.
                      Отново моля за извинение участниците във форума, с изключение на братчеда.

Коментар

Лампата на АБСа свети при потегляне до прехвърлянето на границата от 7км/ч. Тогава заработва АБСа и лампата изгасва. Дотогава не работи /АБСа/, защото не е необходимо. Когато паднеш под 7км/ч, отново нямаш АБС.
                        Чакайте бре хора, какво Ви става. Всички могат да сгрешaт, аз лично греша по много и на често, но си взимам съответните поуки от грешките и гледам да не ги повтарям. никой не е искал да каже нещо за някого, човешко е да се греши.
                        От по горния цитат е вярна първата част. Наистина като тръгне колата и трябват няколко метра за да сработи АБС системата. При различните коли е различно , но не е от значение скороста а разстоянието ( за пример опитаите се да накарате да сработи АБС на подемник, на каквато и да е скорост само ще светне лампата) .Това е така за да може модула да си прочете датчиците и да сравни ъгловите скорости на колелата с предварително зададената му карта в паметта ( за пример същата кола със вече светеща лампа я разходете със скорост под 7 км в час на достатъчното и разстояние и лампате ще угасне) . Веднъж тръгналата АБС система работи докато не и се иключи захранването независимо от скороста (за пример, на голян наклон на лед със скорост по 7км/ч. натиснете рязко педала на спирачката, при "подходящи" гуми АБСа ще си сработи). Така си мисля.... а може и да греша.

Коментар

Мойта лампичка свети , но като тръгна и изгасва.
                          А спирачките ми имат аудио система като ги натисна и хората се обръщат. Като светофарите съм.
                          [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

По принцип АБС работи винаги без значение от скоростта.Лесно е да се провери на лед например.
                            M.P.

Коментар

Това твърдение е вярно, но не за всички !!!
                              Има такива, които "тръгват" от 20-30 км. нагоре.
                              Други от 15 км.
                              Трети от 7 км ....
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

priap,пробвал ли си да смениш марката на накладките?според мен има пряка зависимост от шума от накладките и цената?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X